Dear Students and Colleagues,

The memorial service for Mr Jiang Zemin, the late President of the People's Republic of China, will be held in the Great Hall of the People in Beijing at 10:00 am on Tuesday, 6 December 2022.

Across the country from 10:00 to 10:03am people will observe a three-minute silence as a respectful tribute to President Jiang.

The University will live broadcast the memorial service at Kin Sun Square (Skylight). Students and staff of Lingnan University are requested to observe these three minutes of silence and, in line with Chinese customs, are strongly encouraged to refrain from wearing colourful clothes and holding entertainment activities on that same day. Thank you.

For relevant arrangement by HKSAR Government, please refers to:

Best Regards,
Office of Institutional Advancement and Public Affairs

博雅教育成就一生 Emerald Publishing

乐龄科技

岭大参与李锦记家族基金赞助计划 积极推广环保及长青共融

2021 年 09 月 03 日

岭大参与李锦记家族基金赞助计划 积极推广环保及长青共融

由海塑基金会主办、岭南大学政策研究院及明音联合主办,并获李锦记家族基金赞助的「绿活无限耆」计划将於今年秋季展开。计划希望透过不同的互动学习、参观及工作坊,以「科学生活、艺文素养、身心健康」为核心精神,於新界西培训以长者及其孙儿为对象的「绿活无限耆实习生」,於家庭及社区中推广可持续的生活方式。

「绿活无限耆」本年度主题为「保护生物多样性」,参加者须完成共14小时以「科学生活、艺文素养、身心健康」为主题的体验及训练活动,包括:於本地街市认识香港海洋生物、参与「长幼共融」课堂等 ;长者及其孙儿完成实习任务后,将颁授成为「绿活实习生」,推广健康生活及环境保育。

李锦记家族基金主管刘明燕女士,海塑基金会义工及业务发展经理廖德鹏先生、岭南大学持续进修学院院长余嘉明教授及明音(Lumivoce)创辨人刘萤萤博士於九月二日参与活动发布会,并担任主礼嘉宾及分享计划的愿景。