Dear Students and Colleagues,

The memorial service for Mr. Jiang Zemin, the late President of the People's Republic of China, will be held in the Great Hall of the People in Beijing at 10am on Tuesday, 6 December 2022.

Across the country from 10:00 to 10:03am people will observe a three-minute silence as a respectful tribute to President Jiang.

The University will live broadcast the memorial service at Kin Sun Square (Skylight). Students and staff of Lingnan University are requested to observe these three minutes of silence and, in line with Chinese customs, are strongly encouraged to refrain from wearing colourful clothes and holding entertainment activities on that same day. Thank you.

For relevant arrangement by HKSAR Government, please refers to:

Best Regards,
Office of Institutional Advancement and Public Affairs

博雅教育成就一生 Emerald Publishing

傳媒

嶺南大學頒授榮譽院士銜予四位傑出人士

2018 年 10 月 11 日

(左起)榮譽院士郭琳廣先生、車淑梅女士、盧燕英(羅蘭)女士及林正財醫生。
榮譽院士郭琳廣先生(前排左二)、車淑梅女士(前排左三)、盧燕英(羅蘭)女士(前排右四)及林正財醫生(前排右三)與嶺南大學校董會主席歐陽伯權先生(前排右二)、副主席葉成慶先生(前排左一)、鄭國漢校長(前排右一)以及其他管理層成員合照。

嶺南大學(嶺大)於今日(10月11日)舉行「榮譽院士頒授典禮2018,頒授榮譽院士銜予四位傑出人士,以表揚他們在其專業領域的卓越成就及造福社會的重要貢獻。

今年獲嶺大頒授榮譽院士銜的人士包括車淑梅女士郭琳廣先生, SBS, JP林正財醫生, BBS, JP以及盧燕英(羅蘭)女士, MH

林正財醫生代表各位榮譽院士在典禮上致辭,並感謝嶺大頒授榮銜。林醫生指出:「嶺大的中西博雅教育傳統有多年歷史,由無數教育家共同努力而成。」他很榮幸可以成為嶺南大學的一分子,並勉勵嶺南人緊握歷史的火炬,堅守古往今來「百年樹人」的心志,將「嶺南精神」傳承下去。

林醫生提到:「在時代的變遷之中,香港走入了世界的大舞台,我們所面對的挑戰及機遇只增不減。」他鼓勵大家共同努力,就如今天獲得榮譽的傑出人士,成為後輩的榜樣。

頒授典禮於嶺大陳德泰大會堂舉行,由嶺大校董會主席歐陽伯權先生, JP主禮。

– 完 –

請點擊以下連結參閱榮譽院士的贊辭及謝辭: